Sociale huurwoning

Woningen met een netto maandhuur lager dan noemen we sociale huurwoningen. Iedere gemeente of regio heeft een centrale organisatie die de inschrijving van woningzoekenden verzorgt, het actuele woningaanbod publiceert en regelt dat de verdeling van de woningen volgens gemaakte afspraken verloopt.

Bekijk ons woningaanbod

Seniorenmakelaars

Een woning bezichtigen

Vaak reageren meerdere woningzoekenden op een woning. Niet iedereen ontvangt een uitnodiging om de woning te bezichtigen. We kijken wie de langste inschrijfduur hebben. Deze mensen nodigen we, per mail of telefoon, uit voor een bezichtiging. Bij deze uitnodiging ontvangt u ook informatie over de documenten die we op de dag van de bezichtiging van u nodig hebben.

Studentenwoningen

We verhuren ook woningen aan studenten. Kijk voor de voorwaarden op de pagina over studentenwoningen.

Studentenwoningen

Verplichte documenten

Voor een volledige aanmelding hebben wij een aantal documenten van u nodig. Dit is van belang om te bepalen of u in aanmerking komt voor een sociale huurwoning. Een overzicht van deze documenten vind u hier: Verplichte documenten.

Bent u ondernemer? Dan vragen we u om het prognosemodel in te vullen:

Prognosemodel

Veelgestelde vragen

Aan welke voorwaarde moet ik voldoen?

Sociale huurwoningen zijn niet voor iedereen beschikbaar. De overheid verbindt hier voorwaarden aan. Onder andere over de hoogte van uw inkomen.

Uitleg op Rijksoverheid.nl

Wanneer vraag ik een huisvestigingsgunning aan?

In sommige gemeenten heeft u een huisvestingsvergunning nodig om een sociale huurwoning te huren. Deze kunt u zelf aanvragen bij uw gemeente.

Wanneer vraag ik een huisvestingsvergunning aan?

Hoe vraag ik een urgentieverklaring aan?

De voorwaarden, procedure en kosten voor het aanvragen van een urgentieverklaring verschillen per gemeente. Kijk op de website van uw gemeente voor meer informatie.

Meer over aanvragen urgentieverklaring

Hoe werkt het accepteren of weigeren van een woning?
Wat is passend toewijzen?

Corporaties moeten zorgen dat de juiste woning bij de juiste huurder terecht komt. De regels voor passend toewijzen voorkomen dat mensen met een laag inkomen in te dure woningen gaan wonen.

Lees wat passend toewijzen voor u betekent.

Waar kan ik een klacht indienen over woonruimte verdeling?

Wij doen ons best om, samen met de diverse woonnetten, het zoeken en vinden van een woning voor u zo goed mogelijk te laten verlopen. Maar toch kan het gebeuren dat u vindt dat er een fout gemaakt is en dat u daardoor benadeeld bent. U kunt dan een klacht indienen.

Regionale Klachtencommissie Haaglanden