Beschikbare woningen

Iedere regio heeft een eigen website waarop alle beschikbare sociale huurwoningen van alle woningcorporaties uit die regio staan. Het grootste gedeelte van ons aanbod vindt u in ons kerngebied Haaglanden.

Om te reageren op woningen in de regio Haaglanden schrijft u zich in op Woonnet Haaglanden. Dit kost € 11,50 per jaar als u via automatische incasso betaalt. En €13,50 per jaar bij een iDEAL betaling.

Woonnet Haaglanden
Overige regio's

Veelgestelde vragen

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

Sociale huurwoningen zijn niet voor iedereen beschikbaar. De overheid verbindt hier voorwaarden aan. Onder andere over de hoogte van uw inkomen.

Uitleg op Rijksoverheid.nl

Wanneer vraag ik een huisvestigingsgunning aan?

In sommige gemeenten heeft u een huisvestingsvergunning nodig om een sociale huurwoning te huren. Deze kunt u zelf aanvragen bij uw gemeente.

Wanneer vraag ik een huisvestingsvergunning aan?

Wat is passend toewijzen?

Corporaties moeten zorgen dat de juiste woning bij de juiste huurder terecht komt. De regels voor passend toewijzen voorkomen dat mensen met een laag inkomen in te dure woningen gaan wonen.

Lees wat passend toewijzen voor u betekent.

Waar kan ik een klacht indienen over woonruimte verdeling?

Wij doen ons best om, samen met de diverse woonnetten, het zoeken en vinden van een woning voor u zo goed mogelijk te laten verlopen. Maar toch kan het gebeuren dat u vindt dat er een fout gemaakt is en dat u daardoor benadeeld bent. U kunt dan een klacht indienen.

Regionale Klachtencommissie Haaglanden