Huur opgezegd? Inspecties, bezichtiging en eindafrekening

Zodra we uw huuropzegging hebben ontvangen, maken we een afspraak voor controle van uw woning. Tijdens deze controle kijken we naar de staat van de woning. En we vertellen u hoe u de woning moet achterlaten. Ook bespreken we wanneer en waar u de sleutels inlevert.

1

Voorinspectie

Kort nadat u de huur heeft opgezegd, komen we samen met een aannemer bij u langs om uw woning te bekijken. We kijken of er niets kapot is en of de woning schoon is. Ook beoordelen we alles wat u zelf aan de woning heeft toegevoegd, zoals een schuurtje of een nieuwe keuken. We bekijken of de verbeteringen mogen blijven. In onze brochure Zelf klussen leest u meer over woningaanpassingen en verhuizen.

Download de brochure Zelf klussen

Wat checken we bij de voorinspectie

2

Bezichtiging

Zodra u de woning heeft opgezegd, bieden we uw woning te huur aan. We willen natuurlijk graag snel iemand die een woning zoekt, blij maken met uw oude woning. Daarom plannen we vaak voor het einde van het huurcontract een bezichtiging in. Soms is dat terwijl u nog in de woning woont. Bij de voorinspectie maken we met u een afspraak voor de bezichtiging.

Bij een bezichtiging komt een van onze verhuurmakelaars met een groepje kandidaten uw woning bekijken. Tijdens de bezichtiging kunt u ook iets aanbieden ter overname, bijvoorbeeld gordijnen of een vloer.

Tip: ruim uw woning op voor de bezichtiging, en berg geld, sieraden en andere kostbaarheden op.

3

Eindinspectie

De eindinspectie vindt meestal plaats op de laatste dag van uw huurovereenkomst. We controleren of u alles gedaan heeft wat in de afspraken van de voorinspectie staat. Soms zie je problemen ook pas als de meubels weg zijn. Hierover maken we dan alsnog afspraken.

Wanneer en waar levert u uw sleutels in
Checklist opleveren woning

Als u met een automatische incasso betaalt dan stoppen wij de incasso. Betaalt u via uw bank met periodieke overschrijving? Dan moet u zelf zorgen dat dit stopt. Let op: is de eindinspectie eerder dan de laatste dag van de huurovereenkomst? Dan betaalt u nog wel huur tot de laatste dag van de huurovereenkomst!

4

Eindafrekening

Binnen 6 weken na het inleveren van de sleutels ontvangt u een eindafrekening. Hierin staat bijvoorbeeld:

  • huur die u nog moet betalen of terugkrijgt
  • kosten voor reparaties die wij hebben uitgevoerd
  • het geld dat u eventueel krijgt voor uw verbeteringen aan de woning


Let op! We rekenen de servicekosten voor gebouw een keer per jaar af, voor alle bewoners samen. Daarom kan de afrekening servicekosten later nog volgen.

Meer over afrekening servicekosten

Naar huur opzeggen

Veelgestelde vragen

Zit er asbest in mijn woning?

Is uw huis gebouwd voor 1994? Dan kan er asbest in de vloerbedekking of het zeil zitten. Tot 1994 zat er soms asbest in vloerbedekking of zeil. Wacht met het verwijderen van de vloerbedekking of het zeil tot onze medewerker is geweest voor de voorinspectie.

Informatie over asbest