Zelf klussen

Een nieuw behangetje, een likje verf. Misschien wilt u zelf een nieuwe keuken plaatsen. U mag uw woning naar eigen smaak inrichten. Voor de meeste klussen heeft u eerst onze toestemming nodig. Ook gelden er regels voor het zelf klussen in uw woning.

Toestemming nodig?

Lees voor u begint onze brochure 'Klussen in uw woning' goed door. Hierin staat:

  • Voor welke klussen u vooraf toestemming nodig heeft

  • Welke voorwaarden er gelden

  • En of uw aanpassing mag achterblijven als u verhuist.

Staat uw aanpassing er niet bij? Neem contact met ons op voordat u begint met klussen!

Veelgestelde vragen

Wie is verantwoordelijk voor de kosten of het onderhoud?

De kosten voor het aanbrengen van de verandering zijn voor u. U bent ook verantwoordelijk voor het onderhoud en vervanging.

Wie is verantwoordelijk, de vorige bewoner of ik?
Heeft de vorige bewoner van uw woning zelf voorzieningen aangebracht? Dan geldt één van de onderstaande situaties:
  1. U koos ervoor de voorziening van de vorige huurder over te nemen. Dit betekent dat u zelf verantwoordelijk bent voor het onderhoud of het vervangen van de voorziening. Denk bijvoorbeeld aan inbouwapparatuur in de keuken, stopcontacten en schakelaars of schotelantennes. Als u de woning weer verlaat, kunt u de voorziening overdragen aan de volgende huurder. Als de volgende huurder de voorziening niet wil overnemen, moet u de voorziening weghalen.
  2. Wij hebben de voorziening van de vorige huurder overgenomen. De voorziening wordt door ons onderhouden en vervangen als dat nodig is. Wij gebruiken daarbij een basisniveau. Dit betekent dat wij een versleten, door een huurder zelf geplaatste, luxe keuken vervangen door een standaard keuken. Voor vaste onderdelen zoals een dakkapel, dakraam, serre of isolatie geldt dat we deze, als dat nodig is, vervangen door een product van dezelfde kwaliteit.
Krijg ik een vergoeding voor verbeteringen die ik zelf heb gedaan?

Soms krijgt u een vergoeding voor de verandering als u verhuist. De hoogte van de mogelijke vergoeding bepalen we op het moment dat u de huur opzegt. In de brochure 'Klussen in uw woning' staat per verandering aangegeven of er een vergoeding mogelijk is.

Download de Brochure 'Klussen in uw woning'
Ik heb een aanpassing nodig vanwege medische redenen. Wat moet ik doen?

Heeft u een aanpassing in uw woning nodig vanwege een lichamelijke beperking of om gezondheidsredenen? Deze vraagt u aan via het Wmo loket van uw gemeente. De gemeente bepaalt of u in aanmerking komt voor de woningaanpassing. Kleine zaken als beugels, verhoogde wc brillen, die u bij de bouwmarkt kunt kopen en die u gemakkelijk zelf kunt monteren, vallen niet onder de Wmo.

Medische aanpassing aanvragen

Mijn klus staat er niet bij, wat nu?
Staat uw aanpassing er niet bij? Neemt u dan altijd contact met ons op voordat u begint met klussen!

Contactformulier

Mag ik een schotelantenne plaatsen?

Voor het plaatsen van een schotelantenne heeft u onze schriftelijke toestemming nodig. Soms heeft u ook een bouwvergunning nodig. Dit moet u zelf bij de gemeente navragen en regelen.

Plaatst u de schotelantenne zonder onze toestemming of op de verkeerde manier? Dan vragen we u om de schotel weg te halen of op de juiste manier te plaatsen. Doet u dat niet, dan verwijderen wij hem.

Schotelantenne aanvragen